image

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» παρέχει κίνητρα για την υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και ως εκ τούτου του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, έχουν δε διευθετηθεί οι τυχόν εκκρεμότητες τακτοποίησης/νομιμοποίησής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, διαδοχικά από 16/09/2019 και μέχρι την κάλυψη του μέγιστου προϋπολογισμού του πίνακα 1.3.2. της υπ’ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/57409/458 Προκήρυξης Β’ Κύκλου του Προγράμματος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας  https://exoikonomisi.ypen.gr και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα παραπάνω κριτήρια. Δεν απαιτείται κατά την υποβολή η προσκόμιση φυσικού φακέλου και η ηλεκτρονική αίτηση θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τελικό στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για την καταβολή των ωφελημάτων του προγράμματος θα γίνουν αυστηρές διασταυρώσεις δεδομένων, ώστε να επαληθευτεί η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων.

Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/57409/458/2019 - ΦΕΚ 2583/Β/27-6-2019